Mrzla in precej snežena zima se končuje tudi na spodnjem robu visokogorja. Otoplitev, dežne padavine in zato težak sneg povzročajo pojav talnih plazov, ki so zaradi velike teže lahko rušilni. Nekateri talni plazovi nas nase opozorijo s svojo začetno fazo – špranjo ali zdrsno ustje oz. napoko, ki se pojavi na pobočju. Taka špranja je bila opažena tudi nad t.i. servisno cesto proti Zelenici, zato do konca snežne sezone svetujemo vzpon po nekdanji obvozni smučarski progi.

Odjuga in dežne padavine so na Zelenici že konec marca premočili snežno odejo do tal. Še posebno na nekaterih strmih prisojnih pobočjih so se že pokazale napoke talnih plazov, ki bodo ob stopnjevanju odjuge z višanjem temperatur in novimi dežnimi padavinami morda zdrsnili proti dolini.

Tak plaz je “v čakanju” tudi nad tako imenovano “servisno cesto” z Ljubelja proti Zelenici. V začetku aprila se je na sredini travnatega jugovzhodnega pobočja Malega Plota pokazala špranja v snežni odeji. Sneg je pod njo že začel polzeti, saj se špranja počasi povečuje in širi. V zadnjih dneh so se take špranje pokazale še više – po vsej širini vrha travnatega pobočja pod kratko JV steno Malega Plota.

Za tovrstne plazove je značilno, da najprej počasi polzijo (nekaj mm-cm na dan) in špranja se s tem le počasi povečuje, ob namočitvi travnate podlage (odjuga) in povečanju teže snega (dež) pa se polzenje lahko pospeši in preide v hitro sprožitev snežnega plazu.

Na tem pobočju se plazovi zaradi precejšnje naklonine in izrazito prisojne lege sicer prožijo redno – po navadi že tekom zime. V tej sezoni je sicer bilo nekajsprotnega plazenja, a so bili plazovi manjši in je zato spomladansko odjugo na tem pobočju pričakalo nenavadno veliko snega.

Naravnost v vpadnici nevarnega pobočja poteka t.i. servisna cesta. Ocenjujemo, da bi lahko bil ob prehodu počasnega polzenja v snežni plaz del ceste popolnoma zasut, plaz pa bi zaradi velike količine snega lahko skozi gozd dosegel smučišče.

Za večjo varnost obiskovalcem Zelenice svetujemo, da se do konca sezone izogibajo uporabi servisne ceste in naj za vzpon raje uporabijo nekdanjo smučarsko progo. Seveda pa morajo tudi izbiro smeri vzpona in spusta po smučarski progi prilagoditi snežnim razmeram.

Obenem prosimo obiskovalce gorá nad Ljubeljem, da nam s svojimi fotografijami pomagajo spremljati razvoj dogodkov nad servisno cesto, najlažje tako, da nam fotografije posredujete preko tega spletnega obrazca. Vse prispele fotografije bodo sproti objavljene tukaj. Hvala!

Sodelavci projekta NH-WF z GIAM ZRC SAZU

© 2014 << NHWF - NEWS BLOG Suffusion theme by Sayontan Sinha